Heroïnes del MuVIM. Capítol 9: María Moliner

Heroïnes del MuVIM. Capítol 9: María Moliner

Un diumenge més «Dones i ciència» arriba a les xarxes del MuVIM per a apropar als més menuts l’incansable treball d’algunes de les pioneres en diferents camps. I ho fa esta setmana amb un episodi molt especial dedicat a la bibliotecaria Maria Moliner.

En este 9è capítol de la sèrie presentarem la figura de la infatigable bibliotecària a la que li debem el ‘Diccionario de uso del español’ i que a través de les Missions Pedagògiques, va portar els llibres, la lectura i les biblioteques a milers de pobles i llogarets de la geografia espanyola.

María Moliner es va llicenciar en Història entre 1919 i 1921. Als 22 anys ingressa en el cos facultatiu d’arxivers, bibliotecaris i arqueòlegs. En aquesta època María Moliner forma part d’aquest escàs grup d’universitaris que a més exerceixen una professió. Ja casada i amb fills es trasllada a València en els anys de la II República, on exerceix com a directora de la biblioteca universitària de València i del projecte de biblioteques populars. Col·labora així mateix amb l’Escola Cossío, inspirada en la Institució Lliure d’Ensenyament i especialment a l’organització de les Biblioteques Rurals.