Heroïnes del MuVIM. Capítol 10: Emilia Pardo Bazán
Un diumenge més «Dones i ciència» arriba a les xarxes del MuVIM amb #MuVIMonTU per a acostar als més xicotets l’incansable treball d’algunes de les pioneres en diferents camps. No parlarem aquesta setmana d’una científica que ha creat una màquina de raigs X, ni d’una matemàtica que ha llançat un coet a la lluna, hui parlarem d’una periodista i escriptora espanyola de primer nivell, Emilia Pardo Bazán.
En este 10é capítol de la sèrie presentarem la figura de l’autora de «Els Pazos de Ulloa». Filla d’una família gallega noble i molt rica d’Espanya: el comte pontifici de Pardo-Bazán, José María Pardo-Bazán i Mosquera. El seu pare, convençut sobre els drets de la dona, li va proporcionar la millor educació possible, fomentant el seu amor per la literatura.
Va ser una precursora en les seues idees sobre els drets de les dones i el feminisme. Va reivindicar la instrucció de les dones com una cosa fonamental i va dedicar una part important de la seua actuació pública a defensar-ho.
***
Un domingo más «Mujeres y ciencia» llega a las redes del MuVIM para acercar a los más pequeños el incansable trabajo de algunas de las pioneras en diferentes campos. No hablaremos esta semana de una científica que ha creado una máquina de rayos X, ni de una matemática que ha lanzado un cohete a la luna, hoy hablaremos de una periodista y escritora española de primer nivel, Emilia Pardo Bazán.
En este 10.º capítulo de la serie presentaremos la figura de la autora de «Los Pazos de Ulloa». Hija de una familia gallega noble y muy pudiente de España: el conde pontificio de Pardo-Bazán, José María Pardo-Bazán y Mosquera. Su padre, convencido sobre los derechos de la mujer, le proporcionó la mejor educación posible, fomentando su amor por la literatura.
Fue una precursora en sus ideas acerca de los derechos de las mujeres y el feminismo. Reivindicó la instrucción de las mujeres como algo fundamental y dedicó una parte importante de su actuación pública a defenderlo.